حکومت نظامی (شهربندان) نمایش‌نامه

Letat de siege

امتیاز نداده‌اید

کامو در سال ۱۹۴۶ می‌نویسد: «قرن ما،‌ یعنی قرن بیستم، سراسر  آکنده از وحشت و رنج و عذاب بوده است.» به راستی اگر در تاریخ بشریت جست‌و‌جو کنیم، چنین کوتاه، یعنی حدود سی سال، دنیا دو جنگ بزرگ و خانمان‌سوز را به خود دید، میلیون‌ها آدم بی‌‌گناه قربانی شدند و از همه بدتر، خونخوارترین و بی‌رحم‌ترین دیکتاتورهای تاریخ از بیغوله‌ها سربرآوردند و دنیا را به خاک و خون کشیدند. حکومت نظامی یا شهربندان، استعاره‌ایست از دوران حکم‌روایی یکی از این ددمنشان روزگار که قانونش گرفتن جان انسان‌هاست و به جا گذاشتن ویرانه‌ها پس از زوالش.

تعداد صفحه
۱۶۰
شابک
۹۷۸۶۰۰۷۹۸۷۳۴۶
سال نشر
۱۳۹۶
نسخه‌ها
جلد کتاب حکومت نظامی (شهربندان) نمایش‌نامه
نقل قول‌ها و فعالیت‌ها

طاعون: دوره ی ادا و عشوه گذشته است و از هم اکنون باید جدی بود! تصور می‌کنم که حالا دیگر شما مرا درک می‌کنید و می‌فهمید که چه می‌خواهم بگویم. ملخصا آنکه از امروز باید مردن با نظم و ترتیب را بیاموزید و به عبارت دیگر یاد بگیرید که چگونه باید بمیرید تا نظم و ترتیب مرگ را بر هم نزده باشید.

… اما من به حال خودمان دلم می‌سوزد و به همین علت در کوچه و خیابان فریادزنان و دوان دوان در پی تو می‌گشتم و می‌خواستم بازوان گشاده ی خود را هم آغوش بازوان تو سازم.