وراجی روی نیل
وراجی روی نیل یکی از محبوبترین رمانهای محفوظ است که بعدها به فیلم هم تبدیل شد. نویسنده در این رمان انحطاط جامعه مصر را به نقد میکشد. انور سادات، رئیسجمهور وقت مصر، این فیلم/ کتاب را توقیف کرد و تا آخر دهه 1990 نیز به سختی میشد نسخهای از آن را بدست آورد.
گدا
مصطفی خندید و گفت: ـ و چون در روزگار ما وحی و الهامی در کار نیست، امثال تو چارهای جز گدایی ندارند! ـ گدایی! در شب و روز، در مطالعه بیهوده و شعر بیحاصل... در نمازهای بت پرستانه میان عشرتکدههای شبانه. در بر انگیختن دل افسرده با خارخار ماجراهای دوزخین.
زیر سایبان (مجموعه داستان و نمایشنامه)
نجیب محفوظ که فرزند یک کارمند دولتی بود، در قسمت فرهنگی خدمات کشوری مصر از سال 1934 تا زمان بازنشستگیاش در سال 1971 کار کرد. ابتدا در وزارت موقوفات مشغول به کار و سپس مدیر سانسور اداره هنر و سرانجام رئیس بنیاد حمایت از سینما و در دوران آخر کارمندی، مشاور وزیر فرهنگ شد. او 30 کتاب داستانی نوشت و ...
حضرت والا
یک راه برای خوشبختی وجود دارد که از رتبه هشتم آغاز و با درخشش در جناب مدیر کل به پایان میرسد. این همان آرمان مردم عادی است، مردمی که بلندپروازیشاناز این فراتر نمیرود. این همان تکدرخت سدر بهشتی است جایی که رحمت الهی و عظمت انسانی تجلی مییابد.