بزرگترین بدبختی آدمی این است که در برابر ستم، جرات طغیان را از دست بدهد.
جان کلام زندگی اینجاست که طغیان بر صد بیدادگری دوام یابد.
لحظهای که انسان ستم را به آسانی تحمل کند، شومترین دوره حیاتش آغاز میگردد.
۱۸ رمان
برشت سرودن شعرهایش را در ۱۵سالگی و پیش از نمایشنامهنویسی آغاز کرد. نخستین سرودههایش را بین سالهای ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۷ سرود و آنها را در نشریات محلی منتشر کرد. در سال ۱۹۱۸، هنگامی که به خدمت سربازی اعزام شد، افزون بر کار در بیمارستان نظامی پشت جبهه، سرودههایش را همراه با نواختن گیتار برای سربازان میخواند و آنها را مجذوب نوای گرم و سرود دلنشین خود میکرد.
شعرهای نمایشی برشت را از مهمترین آثار او دانستهاند. اینها شعرهایی هستند که به ...
بعل صدای طبل در شب در جنگل شهر
این کتاب، ترجمهی سه نمایش نامه از "برتولت برشت" (نویسنده و شاعر آلمانی، 1898 - 1956) است که عبارتاند از: "بعل"، "صدای طبل در شب" و "در جنگل شهر". بعل، سرگذشت شاعر جوانی است با زندگیای بیبند و بار، تا از فنا شدن استعدادش در تار و پود جامعهی سرمایهداری جلوگیری کند. "صدای طبل در شب"، ماجرای غمانگیز سربازی است ...
شویک در جنگ جهانی دوم
شویک، نقش اول نمایشنامه حاضر، در اصل قهرمان رمان معروف «ماجراهای سرباز سر به راه، شویک» اثر نویسنده چک، یاروسلاو هاشک است که وقایع آن در جنگ جهانی اول روی میدهد.
توراندخت (کنگره توجیهگرها) نمایشنامه
قصه نمایشی توراندخت یا "کنگره پاکشویان" پیشنویس و ناتمام باقی مانده است. قسمتهایی از این مجموعه عبارت است از رمان سقوط روشنفکران، یک جلد داستانهای کوتاه به نام داستانهای روشنفکران یک سری قطعات نمایشی به نام روحوضیهای روشنفکران و یک مجموعه کوچک به نام هنر کاسهلیسی و سایر هنرها.
زندگی گالیله
زندگی گالیله افراطیترین درامی است که دوست دارم آن را اجرا کنم آنچه من در این نمایشنامه میبینم رنجهای یک انسان نابغه و ژنی و محرومیتهای یک کاشف و چیدن بالهای انسانی است که قدرت پرواز پرندگان را دارد، اما در نهایت محکوم به سکوت میشود. روزگار مرگی صوری را به گالیله تحمیل میکند ولی ذات نبوغ در او ماندگار ...