هر فردی باید طریق زندگی خویش را خودش بیابد، نه آنکه از اصول، عقاید یا تعلیمات مورد قبول مرجعی مقتدر پیروی کند. مفاهیمی نظیر طغیان علیه مرجعیت و اقتدار موضوع محوری این رمان است که در قالب بودا تجسم مییابد.
۳۸ رمان
هرمان هسه ادیب، نویسنده و نقاش آلمانی - سوییسی و برندهٔ جایزه نوبل سال ۱۹۴۶ در ادبیات. وی در (۲ ژوئیه ۱۸۷۷ میلادی) در شهر کالو (Calw) واقع در استان بادن-وورتمبرگ زاده شد.
پدر هرمان هسه مدیریت مؤسسه انتشارات مبلغین پروتستان را به عهده داشت. مادرش دختر هندشناس معروف، دکتر«هرمان گوندرت» و مدیر اتحادیه ناشران کالو بود. کتابخانه بزرگ پدربزرگ و شغل پدر، اولین باب آشنایی هرمان هسه جوان با ادبیات بود. از طریق پدر و مادرش که مبلغان مذهبی در ...
تیزهوش
زندگی پسر تیزهوشی که خواستهایش در هیچ جهتی جامه عمل نمیپوشد و از پدر، معلمان و مربیان مدرسه جز خشونت و بیتوجهی نمیبیند.
روزالده
شرح حال نقاشی به نام یوهان وراگوت با خلق و خوی همه هنرمندان پرآوازه، دمساز با عزلت و مانوس با غوغای درون. او در خلال وقایعی که در زندگی شخصی با آن روبهروست، به خودیابی راه مییابد و به عشق واقعی میرسد که از خود گذشتن و دوست را بر خویشتن مقدم دانستن است.
کلاین و واگنر سیدارتا گشت و گذار
به اطراف خود نگاه کرد، گویی نخستینبار بود که جهان را میدید. جهان زیبا بود، جهان رنگارنگ بود، جهان شگفتانگیز بود و رازناک! اینجا نیلی، آنجا زرد، اینجا سبز، آسمان جاری، رود جاری، بیشهزار سربرکشیده، کوهستان سربرکشیده، همه زیبا، همه رازناک، جادویی. و در آن میان او، سیدارتای بیدار، در راه رسیدن به خود. اینهمه، زردها و نیلیها، رودخانهها و ...
نارسیس و گلدموند
آنچه درباره رمان پرآوازه نارسیس و گلدموند که در سال 1930 منتشر شده میتوان گفت، این است که صحنههای آن به لحاظ زمانی مربوط به سدههای میانه است، اما از قرن خاصی حکایت نمیکنند. طرح کلی رمان انباشته از ماجراهای گوناگون است که طی آن دوگانگی عقل و احساس در قالب دو شخصیت اصلی یعنی نارسیس و گلدموند تجسم مییابد.
در ستایش سالخوردگی (نوشتههایی از هرمان هسه)
“آدمی در پختگی خود همواره جوانتر میشود. من نیز چنینام... چرا که شور حیات سالیان کودکی خود را همواره حفظ کرده و بزرگ شدن و پا به سن گذاشتن خویشتن را همچون گونهای کمدی یافتهام. “
...